dijous, 18 d’octubre del 2012

Visionat de l'entrevista "Educació en comunicació audiovisual" de Dr. Guillermo Orozco


Avui a classe la professora ens ha passat un vídeo que s'anomena "Educació en comunicació audiovisual" del Doctor Guillermo Orozco. Explica la responsabilitat de educar on els joves viuen dos escenaris: l'escola i la família i les dues institucions han de posar de la seva part.

La primera part ens parla de la manipulació dels mitjans de comunicació ja que la realitat no l'han posat allà dins la televisió sinó que la modifiquen i la manipulen com volen. La lent de la càmera va gravant la realitat i el càmera selecciona els fragments per construir la realitat que volen mostrar. Hem de poder mostrar els més joves no només la imatge sinó el que hi ha darrera d'aquesta. 

El Dr. Guillermo Orozco ens explica que la educació per als medis de comunicació no pot ser l'exercici per a l'actor (família, escola i educadors) És a dir, si els pares no es preocupen de que els nens i nenes puguin estar més per la TV, mòbils, videojocs això els medis no ho podran controlar. També és cert que si el mestre no interactua ni es preocupa per els joves estan deixant que la tecnologia sigui l'únic referent per l'infant. Els medis de comunicació tenen un paper molt important en l'educació i ha una responsabilitat que no es pot ometre. Hi ha que obligar als medis a ser responsables, encara que ells no vulguin, tenen una responsabilitat sobre els nens i nenes. 

En resum, tothom ha de posar de la seva part alhora d'educar. Tothom és responsable d'això i hem de poder canviar-ho, evidentment, per a millor. I principalment, hem de poder ensenyar la realitat sense manipular-la i donar molta informació i poder utilitzar diverses fonts.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada