dimarts, 16 d’octubre del 2012

Twitter i diferents xarxes socials.

Com ja sabem la majoria de nosaltres, Twitter és una xarxa social bastant d'actualitat on quasi bé tots en tenen una compte oberta. L'altre dia en Jorge ens va explicar què és i per què l'utilitzem. És més, ens havíem d'obrir una compte tots aquells que no en teníem. Després d'obrir-la vam començar a buscar als companys de classe i els hi vam "seguir". Doncs bé, en Jorge, el professor de GITIC, ens va explicar que és una xarxa on molta gent la utilitza per assabentar-se de tota la actualitat d'una manera ràpida, de saber quelcom al segon pràcticament. També ens serveix per poder comunicar-nos, a partir "tweets" (això és com un tipus d'estats amb només 140 caràcters aproximadament per poder escriure) amb altres persones. És veritat que al tenir tan poc espai per poder expressar-te tens que fer-ho d'una manera breu i concisa i que el teu missatge sigui clar i ben resumit, on en 140 caràcters diguis tot el que volies dir. També en Jorge ens va fer cinc cèntims sobre les diferents xarxes que podem trobar: Facebook, Tuenti, etc.. Però jo només em centraré en el Twitter.

Dins del Twitter podem trobar diverses eines com:
  • "Hashtag": és quan posem una una paraula o diverses paraules seguides i sense espai amb un # davant. És a dir, serveix per agrupar diferents "tweets". Posaras el que vols dir acompanyat del hashtag, exemple, un bastant conegut seria #novullpagar. Llavors totes les persones que hagin utilitzat aquest hashtag s'agruparan i apretant a #novullpagar apareixeran tots. 
  • Etiquetes: per etiquetar a companys, amics; en general gent que segueixes i que vols que miri el "tweet" perquè creus que l'interessarà o sinó perquè et vols comunicar amb ella o ella.
  • Trending topics: quan un hashtag és utilitzat per moltíssimes persones i surt al "TOP".
  • L'opció de seguir: serveix per començar a seguir les publicacions de l'altre persona.
Personalment una cosa que em va agradar molt és que no cal que el teu perfil sigui públic, pots decidir si el privatitzes o no. El problema que quan facis un hashtag no sortirà on tots els "tweets".

Si voleu saber-ne més us convido a que visiteu el Bloc d'en Miquel Berrocal per si no heu entès tot el que he dit o si encara seguiu tenint dubtes ell us solucionarà aquests, ja que crec que ho explica i ho deixa bastant clar.

Fins aviat!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada